Obavijesti Video Pretražite Navigacija
27 sekundi kaosa

Avion je padao na nos 1.300 metara, putnici su 'letjeli' po zrakoplovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U trenutku incidenta u vojnom zrakoplovu nalazilo se 198 putnika i članova posade.

Trideset i tri osobe ozlijeđene su u RAF-ovom transportnom avionu koji je iz Northona u Velikoj Britaniji letio za Afganistan. U jednom trenutku, zrakoplov je iznad Crnog mora počeo ponirati na nos. Kapetan ga je uspio stabilizirati tek nakon 1300 metara pada. Razlog nesreće - kraj upravljačke palice aviona (joystzick) nalazio se kapetanov fotoaparat koji je zapeo između naslona za ruku i jedinice na kojoj se nalaze uređaji za kontrolu visine.

U 27 sekundi, koliko je trajao kaos u zraku, avion je propao 1300 metara. Putnici i posada koji nisu bili vezani doslovce su razbacani po zrakoplovu. Od 189 putnika, vojnog osoblja koje je bilo na putu za britansku bazu Camp Bastion u Afganistanu, te devet članova posade, ozlijeđeno ih je 33, no mnogi su pretrpjeli šok te su hospitalizirani zbog stresa, piše Daily Mail.

Zrakoplov je bio prisiljen sletjeti u Turskoj, a kada su se trebali vratiti u Veliku Britaniju, mnogi su odbili zbog straha.

Pročitajte i ovo Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije Zrakoplovna nesreća u Argentini Dvije osobe poginule VIDEO Srušio se borbeni avion: Pilot pokušao izvesti vratolomiju, a onda je sve krenulo nizbrdo

Ostaci dokazali: MH17 je srušen raketnim sustavom BUK

Incident se dogodio u veljači prošle godine, no izvješće je objavljeno tek prošlog tjedna. U njemu je navedeno kako je RAF-ov kapetan u kokpitu bio sam te je još tijekom leta fotografirao digitalnim fotoaparatom i to samo tri minute prije nego što je avion počeo padati. Tijekom leta snimio je 77 fotografija.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene