Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komad metala s mjesta pada

Ostaci dokazali: MH17 je srušen raketnim sustavom BUK

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krhotina koju je pronašao jedan novinar odgovara raketi zemlja-zrak.

Komad metala s mjesta pada zrakoplova Malaysia Airlinesa MH17 odgovara raketi zemlja-zrak BUK, objavila je u četvrtak nizozemska televizija podupirući teoriju da su letjelicu oborili proruski separatisti.

Pročitajte i ovo Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije Ilustracija Pamtit će taj let Valeria (29) nasilno zadovoljila stranca u avionu: "Pokušao se oduprijeti"

Tu je krhotinu prije nekoliko mjeseci pronašao nizozemski novinar u selu Hrabove nad kojim je u srpnju prošle godine oboren zrakoplov s 298 putnika i članova posade.

Nizozemski RTL objavio je da su komad metala testirali međunarodni forenzičari i zaključili da odgovara eksplozivnom punjenju za BUK, protuzrakoplovni sustav ruske proizvodnje.

Ostaci olupine s leta MH17 dopremljeni u Nizozemsku

Rušenje zrakoplova bilo je prekretnica u ukrajinskom sukobu u kojem se proruski separatisti na istoku zemlje bore protiv snaga vlasti u Kijevu.

Kijev i zapadni saveznici optužili su pobunjenike za tu nesreću koja je zapadne vlade učvrstila u uvjerenju da sankcije treba uvesti i pobunjeničkim vođama i Moskvi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene