Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što su pomogli prikupiti 500 funta kako bi se izgradilo igralište za njihovog 18-godišnjeg autističnog dječaka, roditelji su bili neugodno iznenađeni kada su shvatili da je novac potrošen kako bi se djetetu izgradio kavez.


Obitelj i udruge za pomoć autističnoj djeci su od gradskog vijeća Western Islesa tražili da se u Nicholson Institutu dječaku omogući siguran vanjski prostor za igru i druženje. Radi teškog oblika njegove bolesti potrebni su posebni uvjeti, a škola nije trebala izdvajati nikakav novac za uređenje tog prostora jer su novac prikupili obitelj i udruge, donosi britanski Sun.

Vezani članci Cijepljenje (Foto: Guliver/Thinkstock) Veliko istraživanje otkrilo ima li cjepivo protiv ospica i zaušnjaka veze s autizmom Slika nije dostupna Autističnog tinejdžera pronašli zaključanog u kavezu, uhićen par umirovljenika

>> Kemikalije u okolišu uzrokuju autizam?

>> Identificiran gen zbog kojeg autizam češće pogađa dječake

Umjesto očekivanog prostora s igračkama i drugom opremom, postavljen je ograđeni kavez za šetnju. 'Ovo je apsolutno nevjerojatno. Dječaku je potrebna socijalizacija te učenje, a ne da bude zatvoren u kavezu', izjavio je Polly Tommey, predsjednik fondacije za pomoć autističnoj djeci koja je skupljala novac. Roditelji nisu davali nikakve izjave tek je jedan član šire obitelji izjavio kako su svi bili prestravljeni kada su ovo vidjeli. Nakon prosvjeda prema vijeću grada Western Islesa koje je postavilo kavez, on je uklonjen, a predstavnik vijeća je izjavio kako je kavez bio napravljen s najboljim namjerama te kako će se novi prostor za igru napraviti u dogovoru s roditeljima.