Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li produžiti svoj boravak u Austriji?

Austrijski mediji zbog slučaja Hypo 'bruje' o Sanaderu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijski mediji s jednako velikom pozornošću prate razvoj događaja oko slučaja bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera.

Portal Salzburg24 prenosi događanja s jutrošnje pressice glasnogovornice tužiteljstva Barbare Feichtinger, koja je potvrdila kako Sanader sigurno ostaje u pritvoru do 27. prosinca. Isto tako, rekla je kako će tužiteljstvo daljnje informacije o Sanaderu dati tek nakon datuma.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ivan Herak ključni svjedok u Hypo aferi? 'Pritisaka je bilo sa svih strana, i iz Hypo banke, ali ostali smo čisti' Slika nije dostupna Stigao zahtjev za izručenjem Austrijski političari traže da se Sanadera ispita oko afere Hypo

>> Bivši premijer očekuje posjet supruge i saslušanje za Hypo

Austrijska agencija APA, listovi Die Presse i Der Standard pišu i kako austrijski parlamentarni odbor, koji istražuje aferu oko Hypo banke, želi ispitati Sanadera oko njegove uloge u toj aferi. Kao mogući datum kad bi taj odbor Sanadera mogao ispitati oko Hypo banke, prema izvješću za medije tog istog odbora, navodi 22. prosinca.

Austrijski mediji prenose i kako hrvatsko pravosuđe Sanadera tereti u dva slučaja zloporabe položaja i ovlasti. Podsjetimo, Sanader se na račun toga i zbog raspisane međunarodne tjeralice za njim, od prošlog petka nalazi u salzburškom zatvoru, nakon što je zaustavljen i uhićen na autocesti, tijekom prolaska kroz taj grad.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene