Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Austrija ukinula obvezu paljenja svjetala na automobilima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijska je vlada odlučila da vozači na austrijskim cestama od početka iduće godine neće više morati danju paliti svjetla na automobilima.

Od 1. siječnja 2008. automobili na austrijskim cestama neće više morati danju imati upaljena svjetla, odlučila je vlada u Beču koja je uz to pooštrila kazne za telefoniranje za vrijeme vožnje.

Pročitajte i ovo Preplašena djevojčica U garažama i stanovima Strava u Austriji: 17 maloljetnika mjesecima seksualno zlostavljalo djevojčicu (12) Sebastian Kurz Proglašen krivim Novi problemi bivšeg austrijskog kancelara: Sebastian Kurz osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora

Austrijski ministar prometa Werner Faymann poziva se u odluci o ukidanju obveze paljenja svjetala na istraživanje jednog austrijskog instituta te na zaključak da automobili s upaljenim svjetlima emitiraju više ugljičnog dioksida.

"Studija je došla do zaključka da se sigurnost ne povećava vožnjom s upaljenim svjetlima danju. Naprotiv, u tim se uvjetima teže primjećuju vozila na dva kotača i posebice pješaci", priopćio je Faymann.

Telefoniranje u vožnji u Austriji od 1. siječnja 2008. kažnjavat će se s 50 eura, umjesto dosadašnjih 25 eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene