Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Muškarac iz Austrije kojeg su prošle godine trojica razbojnika pretukla i urezala mu kukasti križ na čelo brutalno je napadnut i drugi put - ovaj put su mu napadači urezali svastiku na prsa.


52-godišnji Robert T. iz Bad Fischaua u Donjoj Austriji napadnut je u četvrtak navečer, a policija je napad okarakterizirala kao pokušaj ubojstva.

Vezani članci Koronavirus u Italiji Novi šok iz Italije: U jednom danu 793 ljudi umrlo od koronavirusa, broj zaraženih u svijetu prešao 300.000 Ilustracija U lavini u austrijskom gorju poginulo pet ljudi: "Najvjerojatnije je riječ o skupini sportaša"

Glavni inspektor Leopold Etz je rekao da policija istražuje slučaj i da vjeruju da osumnjičeni žive u istom susjedstvu kao i žrtva te da njega i njegovu obitelj pokušavaju prisiliti da isele iz kuće zbog spora koji traje godinama.

52-godišnjak, koji inače radi u smjenama, prvi je put napadnut u rujnu prošle godine. Dok se noću na biciklu vraćao kući s posla zaskočila su ga trojica maskiranih muškaraca. Bacili su ga s bicikla, brutalno ga pretukli i nožem mu urezali svastiku na čelo. Tražili su da on i njegova supruga isele iz kuće. Istraga je policiju dovela do njegova susjeda, nakon čega je uhićen 33-godišnjak, inače susjedov zet, i optužen za napad. Međutim, nakon 3 mjeseca u pritvoru je oslobođen zbog nedostatka dokaza.

Robert T. je za Kurier izjavio kako ga je od tada bilo strah svaki put kad je morao izaći iz kuće te kako je na posao i s posla uvijek išao različitim rutama.

Posljednji napad se dogodio u četvrtak, oko 3:30 ujutro kada se automobilom vozio na posao. Opazio je automobil s upaljena sva 4 pokazivača smjera i mladića koji mu je mahao da stane jer treba pomoć. Rekao je kako njegova djevojka treba pomoć i da je zarobljena u automobilu. Kada im je 52-godišnjak priskočio u pomoć netko ga je udario po glavi i onesvijestio.

Kada je došao k svijesti, ležao je pola kilometra dalje u hladnom potoku s rukama vezanim na leđima. Jedan od napadača se nagnuo nad njega i nožem mu urezao kukasti križ na prsa. Izrezao ga je još i po glavi, rukama i nogama i rekao mu da je to osveta za to što je njihov prijatelj proveo 3 mjeseca u zatvoru.

Nakon što su otišli uspio je dopuzati do ceste i privukao pozornost jednog vozača kamiona koji je pozvao policiju i hitnu pomoć. 52-godišnjak je patio od hipotermije i policija je kazala kako je lako mogao umrijeti. 

Sjetio se da je vozilo koje su koristili njegovi napadači bio zeleni VW i dijela registarskih oznaka. Policija još uvijek traga za napadačima.