Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sramota primjećena iz zraka

Talijani izgradili vile u obliku svastike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijansko mjesto Carovigno puno je turističkih vila izgrađenih u obliku svastike. Pokazale su to snimke iz zraka.

Gledajući turistički kompleks izgrađen devedesetih godina, u talijanskom mjestu Carovigno u regiji Puglia iz zraka lako je primijetiti kako su mnoge vile ondje izgrađene u obliku nacističkog simbola svastike, piše Repubblica.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena

Stranka Rifondazione comunista zatražlao je od lokalnih vlasti obrazloženje za ovakav izgled građevina. Gradonačelniku Carovignu Carmineu Pasqualeu Brandiju upućen je službeni zahtjev da se slučaj ispita i pronađu odgovorne osobe.

NOVI SKANDAL ZBOG SVASTIKE U Splitu zatvorena izložba

U zahtjevu se navodi kako treba otkriti tko je osoba koja je odobrila urbanističke planove koji su napravljeni osamdesetih godina, a potom i devedesetih izgradnja objekata u sramotnom obliku.

Međutim, talijanski mediji naglašavaju kako će, čak i ako se otkrije tko je odgovoran za izgradnju vila u obliku svastike biti veoma teško ako ne i nemoguće ukloniti čitav kompleks vila koji se nalazi vrlo blizu plaže.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene