Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za 8 kuna mjesečno

Austrija: 40 godina provela u ropstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Martina Moik, 55-godišnja ropkinja na farmi u Austriji posljednjih je godina jela samo kruh i marmeladu. Kaže da je ondje od svoje 15 godine, ne zna čitati ni pisati i ima poteškoće u razvoju.

Austrijanka je bila prisiljena živjeti kao ropkinja na udaljenoj austrijskoj farmi više od 40 godina. Martina Moik, sada 55-godišnjakinja rekla je da je na farmu odvedena kada je imala 15 godina i ondje je radila cijeli svoj život, piše Daily Mail. Ne zna što je mobitel niti od kuda je. Kaže da su je na farmi 'tretirali dobro'. Davali su joj besplatne obroke, odjeću i obuću i bilo joj je dopušteno gledati televiziju. Ali 2004. godine vlasnik farme je umro, a ona je ostala pod skrbništvom njegove udovice.

Pročitajte i ovo Preplašena djevojčica U garažama i stanovima Strava u Austriji: 17 maloljetnika mjesecima seksualno zlostavljalo djevojčicu (12) Sebastian Kurz Proglašen krivim Novi problemi bivšeg austrijskog kancelara: Sebastian Kurz osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora

'Ona me znala tući i vući me za kosu, čak mi je uzela televizor', rekla je Moik. 'Njezin je suprug prema meni bio dobar, ali ona nikada nije bila zadovoljna sa mnom'. Farma na kojoj je živjela nalazi se u Štajerskoj. Tužitelji istražuju njezine tvrdnje, prema kojima je na farmi boravila portiv svoje volje te bila prisiljena raditi kao ropkinja. Moik su viđali poštari i susjedi, ali nitko nije primjetio da se događa nešto neobično jer su vlasnici farme rekli kako ona za njih radi. Vjeruje se da su joj plaćali oko 8 kuna na mjesec. Vlastima je slučaj prijavio vlasnik obližnje farme. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene