Australski premijer Malcom Turnbull snimljen je kako ismijava američkog predsjednika Donalda Trumpa na snimci koja je dospjela u medije, piše u četvrtak BBC.


Malcom Turnbull je snimljen u srijedu navečer na druženju s australskim medijima u parlamentu.

Vezani članci Liječnik, ilustracija Zabranili pobačaje nakon šestog tjedna trudnoće - bez iznimke: "Svako nerođeno dijete čije srce kuca bit će spašeno od pobačaja" Slika nije dostupna Trump će ipak primiti 1250 izbjeglica "jer voli Australiju, oduvijek"

S tog se događaja obično ne izvještava, ali je urednik politike na televiziji Nine Network rekao da je odlučio prekršiti protokol i objaviti snimku.

Turnbull je kasnije rekao da je time "prekršio povjerenje".

Trump i Turnbull nedavno su popravili odnose nakon lošeg početka. Imali su neugodan prvi telefonski razgovor nakon što je Trump odbio prihvatiti 1200 migranata iz australskih sabirnih centara.

No dvojica su se čelnika srela prošlog mjeseca u New Yorku, a Trump je poslije rekao da su u "fantastičnom" odnosu.

Oponašajući Trumpovu mimiku i geste, Turnbull na snimci kaže da je njihov sastanak bio "divan, najdivniji ikad". "Donald i ja, iz ankete u anketu pobjeđujemo. Pobjeđujemo kao što nitko nikada nije".

Turnbullova vlada izgubila je deset posto popularnosti u anketama u ožujku, a u svibnju se tek blago oporavila. I Trump gubi na potpori građana, pa je nedavna Gallupova anketa pokazala da se s njegovom politikom ne slaže 59 posto ispitanika.

Turnbull se našalio i na taj račun rekavši kako je u anketama "lako pobijediti". "Poznam jednog ruskog momka", rekao je Turnbull aludirajući na optužbe da su ruski hakeri pomogli Trumpu da pobijedi na izborima, navodi BBC. (Hina)