Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lavina reakcija

Izazvali skandal, reklamu za sunčane naočale snimali u Jasenovcu: "Mogli ste i u Auschwitz otići"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australska modna kuća „Valley New Year“ kampanju za novu liniju sunčanih naočala odlučila je snimati kraj spomenika žrtvama logora u Jasenovcu.

U videu koji više nije vidljiv na stanicama kompanije mogao se vidjeti maneken koji po tmurnom zimskom danu šeće uz maglom obavijen spomenik žrtvama Jasenovca.

Pročitajte i ovo Jasenovac Policija ga presrela MUP o srpskom ministru koji je pokušao otići u Jasenovac: "Posjet nije mogao biti odobren" Spomen park Jasenovac Najavio prosvjednu notu Dačić: ''Srpski ministar je htio u Jasenovac. Hrvatska policija ga je zaustavila i okružila''

Nazire se da je ideja kampanje da se kroz naočale koje proizvodi kompanija vidi kroz svaku tamu, pa tako i onu logora u Jasenovcu.. Kompanija je na Instagramu pored jedne fotografije navela objašnjenje kako je reklama snimana pored spomenika "u znak sjećanja na sve koji su stradali na ovom mjestu".

Na stranicama kompanije trenutno se nalazi video sniman kraj spomenika Dušana Džamonje „Revolucija naroda Moslavine“ u Podgariću, no na Instagramu je i dalje moguće pronaći fotografije snimane u Jasenovcu.

Naravno, reklamna kampanja izazvala je lavinu komentara, među kojima je i komentar korisnika Instagrama koji je kompaniji poručio: "Mogli ste i u Auschwitzu snimati".

Na društvenim mrežama ubrzo je  pokrenuta i kampanja bojkotiranja australskog brenda.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene