Australska policija je na zapadnoj obali zemlje u jednoj operaciji zaplijenila rekordnih 1,2 tone metamfetamina vrijednog više od milijarde australskih dolara, odnosno 772 milijuna američkih dolara, objavile su u petak australske vlasti.

Galerija


Policija je u četvrtak uhitila osam osoba u Geraldtonu na zapadnoj obali Australije, oko 400 kilometara sjevereno od Pertha, dok su s broda "Valkoistan" pretovarile kutije s drogom u kombi vozilo.

Vezani članci Otrovnica u aranžmanu Nisu sigurni ni na vjenčanjima ni na sprovodima: U cvjetnom aranžmanu dočekao ih nepozvani gost Požar u Australiji, ilustracija Požar prisilio stanovnike u lockdownu na evakuaciju: ''Država se bori s krajnje zabrinjavajućom i ozbiljnom situacijom''

Tri su osobe uhićene u kombiju, tri na brodu, dok su preostala dvojica čekala u jednom hotelu u Perthu. Policija je rekla da je skupina kriminalaca iz Australije.

Dužnosnik savezne australske policije Leanne Close je rekao da je to bila dugotrajna operacija koja je uključivala više sigurnosnih agencija.

To je do sada najveća zapljena metamfetamina u Australiji.

Početkom ove godine u Melbournu je zaplijenjeno 903 kilograma te droge. (Hina)