Nakon što su požari u Australiji doveli do smrti velikog broja životinja i uništili njihova prirodna staništa, prirodni dom koala sada su uništili ljudi. Oni drugi, dobri ljudi, mladunčadi koala priskočili su u pomoć te im izgradili bolnicu.

Galerija


Dehidrirane, u šoku i mršave. Takve su, ako su preživjele, pronađene koale na plantaži Blue Gum nakon sječe drveća u australskoj državi Victoriji. Sada ih volonteri pokušavaju rehabilitirati. "Male hranimo ovisno o veličini, dva do tri puta dnevno dohranom, odnosno mlijekom", objašnjava volonterka Alish Smith.

Vezani članci Koronavirus u Karlovcu, ilustracija U slučaju epidemije karlovačka bolnica radit će samo za nezaražene pacijente Kninska bolnica Pet do dvanaest za Hrvatski ponos: Bolnica u Kninu ostaje bez liječnika, a na natječaje za specijalizaciju nije se javio nitko

Dio od desetaka ozlijeđenih koala bračni je par donio u sklonište Mosswood Wildlife, gdje se već 14 godina brinu za koale i ostale tobolčare. Tracey Wilson i njezin suprug, inače veterinar, Pail Ramos tvrde da je to previše posla za samo nekoliko volontera. "Teško je brinuti se o tome da su sve hidrirane i da se pravilno hrane", govori Pail.

Nakon velikog požara u Australiji sada su bez doma koale ostale zbog ljudi. "To se nije trebalo dogoditi i radimo sve kako se ne bi ponovilo. Važno je i da onima koji to rade uputimo strogo upozorenje", izjavio je premijer Victorije Daniel Andrews.

Stanovnici Australije i udruge za zaštitu životinja i okoliša smatraju da upozorenje nije dovoljno. Odjel za zaštitu okoliša, zemlje i vode najavio je da je spreman podignuti optužnice zbog incidenta.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr