Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KAKO SPASITI KOALE

Bolnica kakve nema nigdje u svijetu: Nakon požara i poplava izgubili su dom, ali u pomoć su im priskočili dobri ljudi

Koala kraj grane
Koala kraj grane DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Koala kraj grane Koala kraj grane Foto: DNEVNIK.hr Koala na stablu Koala na stablu Foto: DNEVNIK.hr Tracey Wilson Tracey Wilson Foto: DNEVNIK.hr Koala na drveću Koala na drveću Foto: DNEVNIK.hr +2 Volonteri u centru Galerija 1/7 >>
Nakon što su požari u Australiji doveli do smrti velikog broja životinja i uništili njihova prirodna staništa, prirodni dom koala sada su uništili ljudi. Oni drugi, dobri ljudi, mladunčadi koala priskočili su u pomoć te im izgradili bolnicu.

Dehidrirane, u šoku i mršave. Takve su, ako su preživjele, pronađene koale na plantaži Blue Gum nakon sječe drveća u australskoj državi Victoriji. Sada ih volonteri pokušavaju rehabilitirati. "Male hranimo ovisno o veličini, dva do tri puta dnevno dohranom, odnosno mlijekom", objašnjava volonterka Alish Smith.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Njemačkoj U psihijatrijskoj klinici ubijen liječnik, u blizini pronašli muškarca oblivena krvlju Policija i dalje istražuje slučaj - 3 Kriminalističko istraživanje Policija objavila mučne detalje: Sin šefa policije i prijatelji prebili mladića, ima ozljede opasne po život

Dio od desetaka ozlijeđenih koala bračni je par donio u sklonište Mosswood Wildlife, gdje se već 14 godina brinu za koale i ostale tobolčare. Tracey Wilson i njezin suprug, inače veterinar, Pail Ramos tvrde da je to previše posla za samo nekoliko volontera. "Teško je brinuti se o tome da su sve hidrirane i da se pravilno hrane", govori Pail.

Nakon velikog požara u Australiji sada su bez doma koale ostale zbog ljudi. "To se nije trebalo dogoditi i radimo sve kako se ne bi ponovilo. Važno je i da onima koji to rade uputimo strogo upozorenje", izjavio je premijer Victorije Daniel Andrews.

Stanovnici Australije i udruge za zaštitu životinja i okoliša smatraju da upozorenje nije dovoljno. Odjel za zaštitu okoliša, zemlje i vode najavio je da je spreman podignuti optužnice zbog incidenta.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene