Nakon što su požari u Australiji doveli do smrti velikog broja životinja i uništili njihova prirodna staništa, prirodni dom koala sada su uništili ljudi. Oni drugi, dobri ljudi, mladunčadi koala priskočili su u pomoć te im izgradili bolnicu.

Galerija


Dehidrirane, u šoku i mršave. Takve su, ako su preživjele, pronađene koale na plantaži Blue Gum nakon sječe drveća u australskoj državi Victoriji. Sada ih volonteri pokušavaju rehabilitirati. "Male hranimo ovisno o veličini, dva do tri puta dnevno dohranom, odnosno mlijekom", objašnjava volonterka Alish Smith.

Vezani članci Policija pred bolnicom St. Thomas u Londonu Policija blokirala bolnicu u središtu Londona zbog "sigurnosnog incidenta" Vojska postavila šatore ispred KBC-a Zagreb - 1 Hrvatska vojska postavlja šatore ispred KBC Zagreb i poručuje: "Budite odgovorni i nosite maske"

Dio od desetaka ozlijeđenih koala bračni je par donio u sklonište Mosswood Wildlife, gdje se već 14 godina brinu za koale i ostale tobolčare. Tracey Wilson i njezin suprug, inače veterinar, Pail Ramos tvrde da je to previše posla za samo nekoliko volontera. "Teško je brinuti se o tome da su sve hidrirane i da se pravilno hrane", govori Pail.

Nakon velikog požara u Australiji sada su bez doma koale ostale zbog ljudi. "To se nije trebalo dogoditi i radimo sve kako se ne bi ponovilo. Važno je i da onima koji to rade uputimo strogo upozorenje", izjavio je premijer Victorije Daniel Andrews.

Stanovnici Australije i udruge za zaštitu životinja i okoliša smatraju da upozorenje nije dovoljno. Odjel za zaštitu okoliša, zemlje i vode najavio je da je spreman podignuti optužnice zbog incidenta.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr