Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Oni su neprijatelji iranskog naroda'

Atentati na znanstvenike: Iran optužuje Mossad i CIA-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski ministar unutarnjih poslova Mostafa Mohamad Najar optužio je izraelsku i američku obavještajnu službu za atentat na dvojicu iranskih znanstvenika.

'Mossad i CIA su neprijatelji iranskog naroda i žele zaustaviti naše znanstvene programe', rekao je ministar na televiziji. 'Taj čin terorizma pokazuje njihovu slabost i inferiornost', dodao je Najar.

Pročitajte i ovo Fateh-110 Balistički projekti Razlog za zabrinutost: Dvije zemlje pod sankcijama EU-a i SAD-a produbljuju vojnu suradnju Screenshot Zastrašujuća neman VIDEO Otkrivena divovska anakonda iz Amazone: Teška je 200 kilograma, a glava joj je veličine ljudske

>> Iranski nuklearni znanstvenik ubijen u atentatu, drugi ranjen

Ured predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada je u priopćenju optužio 'cionistički režim' za te atentate u kojima je ubijen fizičar koji radi na iranskom nuklearnom programu, profesor Madžid Šariari sa sveučilišta Šahid Behešti u Teheranu, a u odvojenom napadu je ranjen profesor Ferejdun Abasi, fizičar specijaliziran za lasere koji radi za ministarstvo obrane.

U napadima ranjene i supruge znanstvenika

Napade na znanstvenike izvršili su atentatori na motociklima koji su postavili bombe na njihove automobile tijekom vožnje. U napadima su ranjene i supruge znanstvenika. Nekoliko iranskih znanstvenika bilo je na meti napada ili je nestalo pod nerazjašnjenim okolnostima posljednjih godina.

U posljednjem atentatu 12. siječnja ubijen je Masud Mohamadi, ugledni fizičar koji je predavao na Teheranskom sveučilištu. Iranski nuklearni program izaziva posljednjih godina napetosti između Irana i zapadnih zemalja koje ga optužuju da želi izraditi atomsko oružje. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene