Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz ekvadorskog veleposlanstva

Assange: Mračne sile su se nadvile nad internetom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osnivač Wikileaksa, Julian Assange, u intervjuu za svog izdavača u Srbiji, Albion Books, upozorio je kako su se mračne sile nadvile nad internetom i da državne agencije i velike kompanije koje su etablirale online biznis, raspolažu mnoštvom informacija o građanima.

'Moć je tolika da to obilje presretnutih informacija dovodi do apsurda: oni koji nas prate znaju o nama više nego mi sami', rekao je Assange u intervjuu, koji prenosi dnevni list Danas i agencija Beta.

Pročitajte i ovo Julian Assange Odluka 20. svibnja Odgođeno izručenje Juliana Assangea SAD-u: "Tražimo ova jamstva" Američki vojni zrakoplovi na nosaču aviona Hutisti odgovorili raketama Napadi u Jemenu: Amerikanci i Britanci unišili tri podzemna skladišta oružja

>> Assange: Obama je vuk u janjećoj koži

Najpoznatiji azilant u svijetu upozorio je kako mogućnost preinake sadržaja na globalnoj mreži stvara uvjete onima koji to rade, da mogu mijenjati sadašnjost i prošlost, a samim tim utjecati i na budućnost.

Assange kaže da je jedino oružje slobodnih ljudi ujedinjavanje u zajednički front za slobodu interneta i primjena ozbiljnih kriptografskih tehnika.

Assange se od lipnja nalazi u veleposlanstvu Ekvadora u Londonu kako bi izbjegao ekstradiciju u Švedsku, gdje ga čeka suđenje za navodno silovanje i seksualno zlostavljanje.

Ekvador je odobrio politički azil Assangeu, ali Velika Britanija želi provesti nalog uhićenja Assangea, koji je izdala Švedska i ne dozvoljava mu da napusti zemlju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene