Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osnivač Wikileaksa, Julian Assange, u intervjuu za svog izdavača u Srbiji, Albion Books, upozorio je kako su se mračne sile nadvile nad internetom i da državne agencije i velike kompanije koje su etablirale online biznis, raspolažu mnoštvom informacija o građanima.


'Moć je tolika da to obilje presretnutih informacija dovodi do apsurda: oni koji nas prate znaju o nama više nego mi sami', rekao je Assange u intervjuu, koji prenosi dnevni list Danas i agencija Beta.

Vezani članci London, Dan slobode Velika opasnost od zaraze koronavirusom: SAD savjetuje građanima da ne putuju u Veliku Britaniju Boris Johnson Bivši savjetnik sasipao niz teških optužbi na račun britanskog premijera: Johnson je bio protiv lockdowna jer bi samo starci umrli, slao je i šaljive poruke o oboljelima

>> Assange: Obama je vuk u janjećoj koži

Najpoznatiji azilant u svijetu upozorio je kako mogućnost preinake sadržaja na globalnoj mreži stvara uvjete onima koji to rade, da mogu mijenjati sadašnjost i prošlost, a samim tim utjecati i na budućnost.

Assange kaže da je jedino oružje slobodnih ljudi ujedinjavanje u zajednički front za slobodu interneta i primjena ozbiljnih kriptografskih tehnika.

Assange se od lipnja nalazi u veleposlanstvu Ekvadora u Londonu kako bi izbjegao ekstradiciju u Švedsku, gdje ga čeka suđenje za navodno silovanje i seksualno zlostavljanje.

Ekvador je odobrio politički azil Assangeu, ali Velika Britanija želi provesti nalog uhićenja Assangea, koji je izdala Švedska i ne dozvoljava mu da napusti zemlju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook