Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šokantna snimka u kojoj vojnici Bašara al-Assada zakopavaju živog čovjeka pojavila se na internetu.


Muškarca su optužili za posjedovanje mobitela s kamerom, a on im je samo odgovorio kako nema drugog Boga osim jednog jedinog, prenosi LiveLeak. Pokušali su ga natjerati da prizna kako nema Boga do Assada no on je odbio to učiniti.

>> Stigli promatrači, ali u Siriji i dalje ginu civili

Ova snimka navodno je nastala prije tri dana u Hami, odnosno početkom tjedna. Čitatelje upozoravamo kako se radi o uznemirujućem videu.

Podsjetimo, u Siriji je početkom tjedna, unatoč nazočnosti međunarodnih promatrača, u sukobima vladinih snaga i pobunjenika poginulo 59 ljudi, većinom civila, izvijestila je udruga Sirijskih promatrača za ljudska prava (OSDH).

"U Siriji je u ponedjeljak poginulo 54 civila i pet vojnika", ističu u OSDH. Prema istom izvoru, 31 civil je poginuo u Hami, a ostali su smrtno stradali u području Idleba, na sjeverozapadu zemlje, te u području Homsa i provinciji Deri.

Usprkos prekidu vatre koji je službeno stupio na snagu 12. travnja, uz posredovanje izaslanika UN-a i Arapske lige Kofija Annana, nasilje u Siriji i dalje ne jenjava. Početkom sljedećeg tjedna u Siriji će biti raspoređeno još 300 međunarodnih promatrača, u skladu s rezolucijom Vijeća sigurnosti UN-a usvojenom u subotu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.