Obavijesti Video Pretražite Navigacija
59 mrtvih

Stigli promatrači, ali u Siriji i dalje ginu civili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Siriji je unatoč nazočnosti međunarodnih promatrača, u sukobima vladinih snaga i pobunjenika poginulo 59 ljudi, većinom civila, izvijestila je udruga Sirijskih promatrača za ljudska prava (OSDH).

‘U Siriji je u ponedjeljak poginulo 54 civila i pet vojnika’, precizira OSDH. Prema istom izvoru, 31 civil je poginuo u Hami, a ostali su smrtno stradali u području Idleba, na sjeverozapadu zemlje, te u području Homsa i provinciji Deri.

Usprkos prekidu vatre koji je službeno stupio na snagu 12. travnja, uz posredovanje izaslanika UN-a i Arapske lige Kofija Annana, nasilje u Siriji i dalje ne jenjava.

Pročitajte i ovo Potres u Turskoj: Ilustracija - 6 Pola milijuna ljudi evakuirano Strašni podaci: U potresu u Turskoj i Siriji više od 50.000 poginulih Slika nije dostupna Građanski rat Sirija: 46 poginulih, od kojih 13 članova iste obitelji

>> Sirija: Primirje 'vrlo krhko'

Početkom sljedećeg tjedna u Siriji će biti raspoređeno još 300 međunarodnih promatrača, u skladu s rezolucijom Vijeća sigurnosti UN-a usvojenom u subotu. (Hina)


Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene