Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi sukobi

Sirija: Vojska bombardirala pobunjeničke četvrti Alepa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijska vojska je u srijedu ujutro bombardirala nekoliko pobunjeničkih četvrti u Alepu, velikoj metropoli na sjeveru Sirije, a pobunjenici su objavili kako se povlače iz južnih četvrti Damaska, izvijestio je sirijski Opservatorij za ljudska prava sa sjedištem u Londonu.

'Nekoliko četvrti Alepa u kojima se nalaze pobunjenici jutros je bombardirano. Ima više ranjenih, a bombardiranje je prouzročilo znatne štete na građevinama', objavio je Opservatorij.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sukobi ne jenjavaju Sirija: Borbe na rubovima kršćanskih četvrti Slika nije dostupna Na meti topništva Sirija: Alep pri kraju zaliha hrane i vode, očekuje se završna bitka

>> Iran opovrgava vojnu prisutnost u Siriji

Pobunjeničke snage u Damasku objavile su kako se 'povlače iz južnih gradskih četvrti Hadžar al Asvad i Asali', nakon silovitih sukoba s vojnim snagama koji traju već nekoliko tjedana. U utorak je u Damasku, prema podacima Opservatorija, ubijeno gotovo 40 ljudi.

Vojne snage bombardiraju i istočne regije Deir Ezor i Homs. (Hina)

S druge strane, sirijski su ustanici preuzeli u srijedu kontrolu nad nadzornom točkom Tal al-Abijad na granici s Turskom nakon žestokih sukoba u utorak s vojskom vjernom predsjedniku Bašaru al-Asadu, izvijestili su turski mediji.

Informativne postaje CNN Turk i NTV prikazale su ustaničku zastavu na jednoj od zgrada carine sa sirijske strane, iz turskog gradića Akcakale.

Turski dužnosnik nije mogao neposredno potvrditi tu informaciju. Turske vlasti potvrdile su pak da su tri stanovnika Akcakalea pogođena zalutalim mecima u sukobu te da su, iz opreza, škole smještene u neposrednoj blizini granice zatvorene.

Sukobi su počeli u utorak između sirijske vojske i ustanika iz Slobodne sirijske vojske u okolici tog graničnog prijelaza.

Zvuk teških strojnica i granata čuo se u srijedu ujutro s turske strane granice a svjedoci u Turskoj potvrdili su da su vidjeli helikoptere sirijske vojske kako sudjeluju u sukobima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene