Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon zračnih napada

Assad: Izraelci žele destabilizirati Siriju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski predsjednik Bashar al Assad optužio je Izraelce da žele destabilizirati i oslabiti Siriju, nakon izraelskih zračnih napada izvedenih u srijedu na vojna postrojenja blizu Damaska.

Izraelski napadi na kompleks centra za znanstvena istraživanja u Domraji u pokrajini Damask 'pokazuju stvarnu ulogu koju igra Izrael u suradnji sa stranim neprijateljskim snagama i njihovim pomoćnicima na sirijskom terenu, a cilj im je destabilizirati i oslabiti Siriju', rekao je Assad, a prenijela službena novinska agencija Sana.

'Sirija, poznata po razboritosti svojeg naroda, po snažnim vojnim snagama i želji da se provodi politika otpora, spremna je suočiti se s trenutačnim izazovima i svakoj agresiji čiji je cilj sirijski narod i njegova povijesna uloga', rekao je Assad tijekom sastanka s visokim iranskim dužnosnikom Saeedom Jalilijem.

>> Assad tvrdi da vojska preuzima inicijativu u Siriji

Glavi tajnik vrhovnog vijeća iranske nacionalne sigurnosti, Jalili rekao je kako se Teheran, glavni regionalni saveznik sirijskoga režima želi usuglasiti sa Sirijom da bi se zajedno suočili s potencijalnim zavjerama i planovima stranih sila čiji je cilj destabilizirati sigurnost u regiji.

Izraelski ministar obrane Ehud Barak u nedjelju je u Münchenu implicitno izjavio kako su zračne napade u Siriji u srijedu izvele izraelske vojne snage. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Izraelski vojnik u Golanskoj visoravni objavila sirijska vojska Izrael napada glavnu bazu protuzračne obrane u Južnoj Siriji

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene