Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dokaze planira objaviti

Asadov forenzičar s dokazima o kemijskom napadu prebjegao oporbi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Abdeltavab Šahrur tvrdi da ima dokaze o prvom kemijskom napadu o kojem je stiglo izvješće iz Sirije, a koji je izveden 19. ožujka u okolici grada Alepa. Šahrur je bio na čelu lokalnog vladinog forenzičkog odbora.

Dok Amerika tek treba donijeti konačnu odluku o napadu, iz same Sirije stiže vijest o bijegu jednog od vodećih Asadovih forenzičara na stranu pobunjenika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prihvaća ruski plan Asad osobno potvrdio: Imamo kemijsko oružje i predat ćemo ga Slika nije dostupna Bura oko Sirije Putin: Nikakav plan neće uspjeti sve dok Amerika ne odustane od napada

Pozivajući se na izvore iz oporbene sirijske koalicije u Turskoj, agencija Reuters javlja da je šef Forenzičkog medicinskog odbora u drugom najvećem sirijskom gradu Alepu otkazao poslušnost režimu predsjednika Bašara al-Asada.

>> Otkriveno tko je ispalio rakete na istoku Sredozemnog mora

Abdeltavab Šahrur je na stranu oporbe prebjegao s dokazima o navodnom napadu kemijskim oružjem koji je u okolici Alepa izveden tijekom ožujka, kada je navodno ubijeno 16 ljudi. Dokaze bi uskoro trebao predočiti javno.

Taj je navodni napad bio prvi o kojemu su stigla izvješća iz Sirije, no neovisni izvori nisu potvrdili tko je za njega odgovoran, iako je Amerika sumnju usmjerila prema Asadu.

Otada je bilo još izvješća o kemijskim napadima, a najžešći se navodno dogodio 21. kolovoza u okolici Damaska, kada je ubijen veći broj ljudi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene