Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Obama je neodlučan i zbunjen'

Asad: Sirija se može suočiti sa stranom agresijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski predsjednik Bashar al-Assad rekao je u da se Sirija može suočiti s bilo kakvim stranim napadom, nakon što je američki predsjednik Barack Obama rekao da tu zemlju treba napasti kako bi je se odvratilo od korištenja kemijskog oružja.

'Sirija... se može suočiti s bilo kakvom vanjskom agresijom', rekao je Assad na sastanku s iranskim dužnosnicima, kako je prenijela državna televizija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oružje pod nadzor Sirija prihvatila ruski prijedlog za obustavu američkog napada Slika nije dostupna Jedna od 25 država Hrvatska podupire 'snažan međunarodni odgovor' na kemijski napad

>> VIDEO John Kerry: Testirali smo uzorke, pozitivni su na sarin!

'Sirija neće odustati od svojih načela zbog američkih prijetnji napadom... ili svoje borbe protiv terorizma koji podržavaju neke regionalne i zapadne zemlje, ponajprije Sjedinjene Države', dodao je. Sirija obično pobunjenike protiv Assada označava kao teroriste.

Damask: Obama neodlučan i zbunjen, Pariz neodgovoran

Pomoćnik sirijskog ministra vanjskih poslova ocijenio je u nedjelju da je američki predsjednik Barack Obama 'neodlučan i zbunjen' i optužio francusku vlade da je 'neodgovorna' te da podržava al Qaedu.

U prvom službenoj reakciji na odluku američkog predsjednika da zatraži dopuštenje Kongresa za udar na Siriju, Faisal Mekdad kazao je novinarima: 'Predsjednik Obama bio je vidno neodlučan, razočaran i zbunjen kad je jučer govorio. Nitko, pa bio to i predsjednik SAD-a ili bilo koji drugi predsjednik, ne može opravdati neopravdanu agresiju'.

'U Siriji je vlada odgovorna ali je vlada u Parizu neodgovorna. Francuski političari prevarili su francuski narod i ponijeli su se neodgovorno. Falsificirali su činjenice i podržavaju organizacije poput al Qaede', dodao je on.

Francuski predsjednik Francois Hollande 'i njegov ministar vanjskih poslova varaju francuski narod kako bi opravdali svoju pogrešnu politiku u Siriji. Neće uspjeti', zaključio je Mekdad. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene