Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ključna bitka

Asad krenuo u ofenzivu, Zapad strahuje od masakra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snage režima sirijskog predsjednika Bašara al-Asada pokrenule su ofenzivu na pobunjenike u gradu Alepu, priopćila je jedna sirijska nevladina organizacija.

Nekoliko zapadnih zemalja i UN izrazili su zabrinutost zbog tog napada, a Washington govori o mogućnosti novog masakra u zemlji koju potresaju 16-omjesečne borbe.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tenzije na vrhuncu Nova eskalacija na Bliskom istoku: Bombardiran glavni grad Sirije, dvije osobe poginule Slika nije dostupna Dobra vijest POBUNJENICI POTVRDILI Postignut dogovor o evakuaciji civila i boraca iz Alepa

>> Sirijski pobunjenici zarobili 50 režimskih vojnika

Pojačanja koja se gomilaju danima oko tog grada na sjeveru idu prema četvrti Salahedin gdje se nalazi najveći broj pobunjenika, kazao je za AFP Rami Abdel Rahman, predsjednik Sirijskog opservatorija za ljudska prava. 'Može se reći da je napad počeo', dodao je.

Već nekoliko dana vojska potpomognuta helikopterima i tenkovima napada nekoliko pobunjeničkih četvrti te je poslala pojačanja kako bi preuzela taj grad, smješten 355 kilometara sjeverno od Damaska.

Bitka za Alep smatra se ključnom za obje strane. Za režim, to je trgovački grad u kojem ima puno saveznika, posebno među poslovnim ljudima na koje računa za financiranje rata. Za pobunjenike, to je ključan grad sjevera zemlje čijim bi zauzimanjem mogli osigurati zaštićenu zonu. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene