Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk izjavio je u srijedu u Washingtonu da će se politički dio ugovora o pridruživanju Ukrajine Europskoj uniji potpisati sljedećeg tjedna.


"Siguran sam da će Ukrajina sljedećeg tjedna potpisati politički dio ugovora o pridruživanju i tako svladati važnu etapu na putu njezine integracije u Europsku uniju", rekao je Arsenij Jacenjuk pred stručnom skupinom nakon susreta s američkim predsjednikom Barackom Obamom u Bijeloj kući.

Vezani članci Slika nije dostupna Obama zaprijetio Putinu Slika nije dostupna Papa je jako zabrinut...

Taj ugovor koji Kijev i Bruxelles pripremaju već pet godina, predviđa pomoć u političkoj i gospodarskoj modernizaciji Ukrajine, ali njegova provedba zahtijeva bolno ekonomsko restrukturiranje u zamjenu za europska ulaganja.

Odbijanje svrgnutog ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča da parafira taj ugovor potaknulo je u studenome neviđene prosvjede u Ukrajini koji su prerasli u borbu s režimom i završili se krvoprolićem, napose u Kijevu, s više od stotinu mrtvih.

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u srijedu u Varšavi da će se politički dio ugovora o pridruživanju možda potpisati sljedećeg tjedna, najvjerojatnije u Bruxellesu, na idućem summitu EU-a 20. i 21. ožujka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook