Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Anti-homofobne zone izazivaju spor u Sydneyu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sydney namjerava u nekim četvrtima postaviti signalizaciju koja će isticati nultu toleranciju za homofobno ponašanje, ali taj plan je izazvao raspravu, piše u ponedjeljak lokalni tisak.

Gradsko vijeće Sydneya je ovog mjeseca izglasovalo postavljanje tih upozorenja u četvrtima grada koje često bira homoseksualna klijentela, kako bi spriječili neprimjerena ili nasilna ponašanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija nevrijeme u Sydneyju Udario ih grom: Četiri osobe pronađene bez svijesti, prevezli ih u bolnicu Stotine pobornika Palestine marširale ulicama Sydneyja Rat na Bliskom istoku VIDEO Stotine marširale na operu u Sydneyju: Gađali zgradu bakljama, mahali palestinskim zastavama

Prema planu o kojem je odluka donešena zajedno s predstavnicima homoseksualne zajednice, naljepnice i druge oznake bile bi istaknute u trgovinama, kafićima ili noćnim lokalima koje bi podsjećale da tamo nema mjesta homofobiji.
Neki gradski savjetnici su upozorili na opasnost suprotnog učinka.

"To neće odvratiti mlade koji dođu u predgrađe piti alkohol ili napadati homoseksualce", rekao je za The Australian zastupnik Shayne Mallard.

Gradonačelnica Sydneya Clover Moore, pobornica plana, objasnila je da bi u slučaju zabrane homofobnog ponašanja u svim četvrtima Sydneya, ta strategija pokazala pozornost koju grad iskazuje gay, lezbijskoj ili biseksualnoj zajednici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene