Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispit europskog karaktera

Angela Merkel pozvala Europu na zaštitu vanjskih granica u migrantskoj krizi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da Europa mora zaštititi svoje vanjske granice zbog toga što je suočena s najvećim priljevom izbjeglica nakon Drugog svjetskog rata - što je kriza koju je nazvala "ispitom europskog karaktera".

Stotine tisuća izbjeglica i migranata ove su godine stigle u Europu s bliskog istoka, iz Afrike i Azije, mnogi od njih bježeći od rata ili siromaštva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jedna osoba poginula TISUĆE LJUDI NA ULICAMA 'Merkel vrši etnocid nad njemačkim narodom' Slika nije dostupna Austrija uvodi kontrole Mađari produžuju ogradu prema Rumunjskoj; Srbija: Nismo mi sabirni centar

U redovnom tjednom video podcastu objavljenom u subotu Angela Merkel je rekla da Europa mora dati doprinos u rješavanju tog globalnog izazova.

"A za Europu to znači da mi, naravno, moramo, prije svega, zaštiti svoje vanjske granice diljem Europe - zaštititi ih zajedno - kako bi bilo reda prilikom useljavanja u Europu ", rekla je.

Angela Merkel i papa Franjo favoriti za prestižnu nagradu

"No to znači i da moramo preuzeti veću odgovornost za zemlje u kojima leže uzroci koji tjeraju ljude na bijeg, ili u kojima ima puno izbjeglica, poput Libanona, Jordana ili Turske", dodala je Merkel.

Kancelarka je ustvrdila i da Njemačka mora jasno kazati da će zaštitu dobiti oni kojima je potrebna, ali da će oni koji dolaze iz ekonomskih razloga morati ponovno otići.

"Moramo biti još odlučniji glede toga i osigurati da to svima bude jasno", kazala je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene