Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Piše Der Spiegel

Merkel: Cameron se približava točki bez povratka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel upozorila je svog britanskog kolegu Davida Camerona da se govorom o imigraciji približio točki s koje nema povratka s Europskom unijom, prenosi njemački tjednik Der Spiegel od ponedjeljka.

"Prvi puta Cameron gura svoju zemlju prema točki bez povratka po pitanju njezine pripadnosti Europskoj uniji, prema točki s koje se Berlin ne može više boriti za zadržavanje Velike Britanije u okrilju EU-a", piše ugledni Der Spiegel koji se poziva na vladine izvore.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stanje u Siriji Hoće li Hollande, Merkel i Cameron naći zajedničko rješenje? 'To ćemo vidjeti u idućih nekoliko dana ili tjedana' Slika nije dostupna Sve je rečeno PUTIN NIJE ZABRINUT, ALI...'Ruska vojna akcija u Siriji je strašna pogreška'

Jedna vladin izvor navodi ograničenje broja građana koji ulaze u Veliku Britaniju, kao prvi kamen spoticanja, jer je sloboda kretanja osoba jedno od temeljenih prava građana zemalja članica EU-a.

Angela Merkel je navodno rekla Cameronu u sklopu summita prošlog mjeseca u Bruxellesu da taj prijedlog krši načela Unije, piše Spiegel.

Prema časopisu Merkel i Cameron nisu razgovarali o dodatnih 2,1 milijardi eura koje je Bruxelles tražio do 1. prosinca za europski proračun 2014., traženje koje je britanski premijer ocijenio "neprihvatljivim".

Ovakvu Europu želi moćna Merkel!

Cameron želi ograničiti imigraciju u Veliku Britaniju. Najavio je do 2017. održavanje referenduma o zadržavanju zemlje u EU-u ukoliko pobijedi na parlamentarnim izborima u svibnju 2015.

U razgovoru u listopadu za britanski list The Sunday Times Merkel je već upozorila da partneri Velike Britanije neće tolerirati zadiranja u temeljena prava slobode kretanja u sklopu EU-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene