Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trojica američkih državljana pritvorenih u Sjevernoj Koreji u ponedjeljak su za CNN progovorili o uvjetima s kojima su se susreli tijekom pritvora.


Kenneth Bae, Matthew Todd Miller i Jeffrey Edward Fowle susreli su se novinarom CNN-a u hotelu u Pyongyangu. Svaki od njih imao je pravo na intervju u trajanju pet minuta.

Vezani članci Slika nije dostupna Kad smo pomislili da je tamo 'pakao', ispostavilo se da je još i gore Slika nije dostupna Kim Jong-un u 'dealu' sa stranim kompanijama zarađuje milijarde

Bae, koji odslužuje 15-godišnju zatvorsku kaznu zbog, kako kažu, 'neprijateljskih postupaka da sruši vladu', tvrdi da u radnom logoru radi šest puta tjedno po osam sati dnevno.

Sjeverna Koreja tvrdi da je Bae bio član kršćanske urote čiji je cilj bio rušenje aktualnog režima.

'Nastavite se moliti za mene', zamolio je prijatelje i obitelj.

Sjeverna Koreja: SAD je 'groblje ljudskih prava'

Unatoč tome što je to nazvao teškim prisilnim radom, kaže kako se s njim postupa najhumanije moguće.

Miller, koji je optužen zbog uništavanja turističke vize i traženja azila prilikom ulaska, tijekom intervjua, zatražio je pomoć američke vlade.

'Moja situacija je veoma hitna, uskoro idem na suđenje i direktno će me poslati u zatvor', rekao je Miller.

Fowle, američki turist koji je optužen zbog ostavljanja Biblije u hotelu u kojem je odsjeo, kaže kako nema pritužbi o tome kako se postupa prema njemu.

'Za sada je sve bilo dobro, te se nadam i molim se da će tako i ostati, bilo da sam ovdje još dva dana ili dva desetljeća', rekao je.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook