Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čini se da su Amerikanci sve sitiji posljedica na svakodnevni život proračunske blokade u Washingtonu, zatvaranja rezervata divljih životinja usred sezone lova pa sve do otkazivanja vjenčanja i drugih svečanosti.


Prema ispitivanju Gallupa objavljenom u ponedjeljak, stopa odobravanja Kongresa pala je za 11 posto te se sada nalazi samo jedan bod iznad najniže stope odobravanja svih vremena, dosegnute prošle godine.

Vezani članci Klinika za tumore A kako je usred cijelog ovog kaosa pacijentima na Klinici za tumore? ''Pretužno je to što se događa" Neredi pred zgradom Kongresa Potvrđena Bidenova pobjeda, u Bijeloj kući pljušte ostavke: "Moramo beskonačno bolje gledati koga izabrati na javnu funkciju"

Velika većina od 70 posto ispitanika već prvih je dana djelomične blokade središnje administracije, započete 1. listopada kad nije postignut sporazum u Kongresu za izglasavanje proračuna za 2014., ocijenila je da je blokada 'velik' problem.

To je puno više od 56 posto ispitanika koje je Gallup intervjuirao na istu temu usred prethodnog djelomičnog zatvaranja javnih službi 1995.-1996.

>> Obama: Okončajte blokadu državnog proračuna, glasujte danas!

U odsustvu poboljšanja na vidiku u Washingtonu, mediji nižu reportaže koje opisuju frustracije Amerikanaca na četiri strane zemlje.

Bilo je veterana Drugog svjetskog rata koji su probili policijski kordon sigurnosti pri zatvaranju memorijalnog centra u njihovu čast u Washingtonu. Zna se i za kašnjenja u eksperimentalnom liječenju pacijenata s rakom, među kojima su i djeca. Čita se i o plaču mladih žena čije vjenčanje se trebalo održati u prirodi, a otkazano je zbog zatvaranja nacionalnih parkova. Ili pak pritužbe lovaca razočaranih zbog zatvaranja njihovih omiljenih lovišta prvog dana početka sezone.

I, najnovija posljedica u nizu od utorka: obitelji pet vojnika ubijenih u Afganistanu tijekom vikenda neće moći primiti financijsku pomoć za pokrivanje troškova pokopa.

Najveća frustracija za Amerikance je što zastupnici u Kongresu i dalje primaju plaće tijekom cijelog tog razdoblja, za razliku od 500.000 dužnosnika trenutno na prisilnom godišnjem bez plaće. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook