Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osmi dan blokade državnog proračuna, ponovno se oglasio američki predsjednik Obama.


Američki predsjednik Barack Obama poziva na okončanje blokade državnog proračuna. Tvrdi da su mnogi članovi Kongresa promijenili mišljenja zbog pritisaka birača uslijed višednevne blokade brojnih institucija.

Vezani članci Kamere uhvatile Beroša i Božinovića u razgovoru o premijeru - 1 Beroš i Božinović zaboravili isključiti mikrofone, poslušajte razgovor prije sastanka s premijerom: "Nije ti on sretan kad dovodiš..." Gabrijela Žalac Provjerili smo gdje su i što rade ministri koji su zbog afera morali otići - neki griju nove fotelje, drugi pokrenuli vlastite biznise: "Kušajte pa procijenite"

Republikanskim čelnicima predsjednik poručuje da je nakon izglasavanja proračuna spreman o svemu pregovarati, ali i da je nedopustivo nanositi štetu stotinama tisuća građana.

>> Obama od Kongresa traži nastavak rada državnih službi

'Čuo sam proteklih dana da Kongres ne može okončati blokadu. Prava je istina da ima dovoljno republikanskih i demokratskih glasova koji to mogu odmah napraviti. Neka glasuju danas. Ako vođa republikanaca Boehner kaže da nema dovoljno glasova, neka to i dokaže', rekao je Obama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook