Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Veleposlanstvo Sjedinjenih Država u Sudanu najavilo je dobrovoljnu evakuaciju osoblja koje nije nužno i obitelji djelatnika, kao odgovor na sudansko izbacivanje više od deset nevladinih organizacija aktivnih u Darfuru.


'State Department je odobrio odlazak osoblja koje nije nužno i obitelji zaposlenih u veleposlanstvu Sjedinjenih Država do sljedeće obavijesti, navelo je veleposlanstvo u priopćenju. Ta mjera je odgovor na izbacivanje koje su poduzele vlasti Kartuma protiv nevladinih organizacija, rekao je jedan neimenovani američki dužnosnik.

>> 'Sudanska politika se neće promijeniti zbog Međunarodnog kaznenog suda'

Vezani članci Slika nije dostupna Konzulat SAD-a u Berlinu evakuiran zbog sumnjiva dokumenta Slika nije dostupna Konačni rezultati: Za odcijepljenje južnog Sudana 98 posto stanovnika

>> Kina traži ukidanje uhidbenog naloga protiv Al Bašira

Sudanske vlasti su odlučile protjerati 13 međunarodnih nevladinih organizacija aktivnih u Darfuru i zatvorile su tri lokalne organizacije nakon što je Međunarodni kazneni sud izdao uhidbeni nalog protiv predsjednika Omara al-Bašira za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti u Darfuru. Oko 2.000 Amerikanaca živi u Sudanu, prema podacima agencije France presse.