Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Puka propaganda?

Amerikanci odbacili talibanske tvrdnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka vojska odbacila je u utorak kao neistinite tvrdnje talibana da su tijekom 2008. godine u Afganistanu ubili 5 220 stranih vojnika i srušili 31 letjelicu.

Talibani na jednoj od svojih internetskih stranica tvrde da 'neprijatelj neprekidno skriva' pravi broj žrtava koji su oni nanijeli vojnicima SAD-a i NATO-a. 

Pročitajte i ovo Maryam, Kabul Život u Afganistanu Tužna godišnjica za sve žene - Talibani im uskratili prava, zabranili školovanje: "Ali naši umovi se ne mogu ograničiti" Zapaljeni glazbeni instrumenti u Afganistanu U Afganistanu Prekršili sva obećanja svijetu, a sada su na lomači spalili i - glazbene instrumente. Obrazloženje je van dosega zdrave pameti

>> Talibani ubili 20 policajaca

Glasnogovornik američke vojske pukovnik Jerry O'Hara kazao je da su te talibanske tvrdnje 'puka propaganda kojom se nastoji od pristaša izvući novac za daljnje vođenje operacija'.

Agencija Associated press navodi da je prema dosad dostupnim podacima u Afganistanu 2008. godine ukupno od raznih uzroka poginulo 286 stranih vojnika, od kojih 151 Amerikanac i 51 državljanin Velike Britanije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene