Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Južni Afganistan

Talibani ubili 20 policajaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talibanski pobunjenici napali su jednu kuću u južnom Afganistanu i ubili 20 afganistanskih policajaca i jednu ženu, a u odvojenim su napadima ubijena dva vojnika NATO-a i osmorica militanata, izjavili su u četvrtak dužnosnici.

Do napada je došlo u južnoj pokrajini Helmand nakon što su se policajci, koji su radili u osiguranju okružnog guvernera, okupili na ručku, rekao je glasnogovornik lokalnih vlasti. 'Neprijateljski borci napali su policajce nakon što su se oni okupili na ručku u kući jednog od njih. U napadu je izgubilo život 20 naših policajaca'.

Pročitajte i ovo Kabul Podaci UN-a Više od 1000 afganistanskih civila ubijeno u eksplozijama i nasilju od 2021. Slika nije dostupna Premješten u samnicu Htio dokazati da je zemlja sigurna pa završio u zatvoru: Talibani uhitili austrijskog ekstremista

Talibanski glasnogovornik ustvrdio je da je u napadu ubijeno 30 policajaca. Dva pripadnika ISAF-a, od kojih jedan Britanac, ubijena u dva odvojena incidenta na jugu zemlje. U međuvremenu je američka vojska priopćila da su njezine snage ubile osmoricu talibanskih militanata u južnoj pokrajini Zabul u srijedu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene