Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Amerikanci su objavili snimke Osame bin Ladena pronađene u njegovom skrovištu u Pakistanu.


Njegove poruke i govori dio su materijala koji su Amerikanci zaplijenili i analiziraju ih nakon bin Ladenove likvidacije.

Vezani članci Slika nije dostupna Obama: 'Bin Laden je u Pakistanu vjerojatno imao mrežu podrške' Slika nije dostupna VIDEO: U kakvim je uvjetima živio Bin Laden

>> VIDEO: Pogledajte u kakvim je uvjetima živio Bin Laden, nema traga luksuzu

Radi se o pet snimaka koje je na brifingu za novinare oko 19 sati po našem vremenu pustio Pentagon. Radi se o njegovim video porukama puštanim preko interneta, ali i zanimljivim snimkama na kojima Osama u svom skrovištu s daljinskim upravljačem u ruci gleda te snimke na televizoru, ali i kako priprema video poruke za koje u Pentagonu kažu da su upućene SAD-u.

Objavljene su i snimke samih poruka, no na njima nema tona. Kako je rečeno na brifingu, to je dokaz da je bin Laden i iz svog skrovišta u Abbottabadu aktivno sudjelovao u vođenju Al Qaide.

Na snimkama se može vidjeti i kako bin Laden gleda film o sebi na jednoj televiziji. Na snimkama je vidljivo da mu je brada jače posijedjela posljednjih godina. Prema pisanju BBC-a, američka administracija prikazivanjem snimke želi uvjeriti svjetsku javnost da je u kući u Pakistanu likvidiran doista Osama bin Laden. Iako, na snimkama se ni po čemu ne može zaključiti da su nastale baš u njegovom skrovištu u Abbottabadu.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju