Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident na Baltiku

Amerikanci objasnili - 'Zašto nismo oborili ruske avione'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva ruska vojna zrakoplova izvela su u utorak niz preleta iznad američkog ratnog broda u Baltičkome moru.

Preleti ruskih Su-24 iznad američkog ratnog broda Donald Cook na visini manjoj od devet metara po ocjeni Amerikanaca 'bili su agresivni i izgledali su kao simulirani napad'. U američkoj mornarici objasnili su zašto Rusima nisu odgovorili istom mjerom.

'Ne napadate i ubijate ljude samo zato što su iritantni', pojasnio je zapovjednik ratnog broda u mirovini kapetan Rick Hoffman.

'Nismo u ratu s Rusijom. Da je to bio netko koga ne poznajemo, onda bi to bila vrlo prijeteća situacija', pojasnio je Hoffman koji, s obzirom da je bio kapetan broda koji je pružao zaštitu nosačima aviona i amfibijama od zračnih napada, zna kako se nositi s prijetećim borbenim zrakoplovima.

Smatra i kako je samo riječ o ruskoj propagandnoj mašineriji koja veliča snagu ruske vojske i režima Vladimira Putina.

'Bilo bi zanimljivo vidjeti što je idući dan pisalo u ruskim novinama. Ne razlikuju se oni puno od Sjeverne Koreje', kazao je Hoffman a prenosi Business Insider.
 

Pročitajte i ovo Ilustracija Već se događalo Rusija bombardirala Rusiju! "Vojska je sve morala uništiti na licu mjesta" Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene