Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIJETE SANKCIJAMA

Amerika objavila popis 39 ruskih tvrtki s kojima je zabranjeno poslovati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države su u petak objavile popis s imenima 39 ruskih vojnih tvrtki s kojima je ubuduće zabranjeno poslovati po novom američkom zakonu.

Među tim tvrtkama povezanim s ruskom vojskom i s obavještajnim agencijama jesu veliki izvoznici poput Rosoboroneksporta koji trguje oružjem i vojnim vozilima te glasovita tvornica oružja Kalašnjikov, priopćio je State Department.

Pročitajte i ovo Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864. Ruski interkontinentalni balistički projektil "Balkan nije spreman" Vojni stručnjak o izgledima za veliki rat: "Rusija bi u jednom slučaju upotrijebila nuklearno oružje, a treći svjetski rat trajao bi nekoliko dana"

Svim tvrtkama koje ostvare "veći" promet s njima, prijete američke sankcije, po zakonu koji je u srpnju prihvatio američki Kongres, unatoč protivljenju predsjednika Donalda Trumpa.

"Kongres i vlada žele primjenom članka 231 zakona odgovoriti na štetno ponašanje Rusije u vezi s ukrajinskom krizom, informatičkim napadima i kršenjem ljudskih prava", istaknuo je visoki dužnosnik State Departmenta.

"Taj članak se odnosi na veće poslove s osobama iz sektora ruske obrane i obavještajne službe, što bi moglo obuhvatiti prodaju tehnološki naprednog ruskog oružja u svijetu", dodao je.

State Department je taj popis podnio Kongresu u četvrtak, 25 dana poslije roka predviđenog zakonom a sankcije trebaju stupiti na snagu krajem siječnja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene