Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporno oslobađanje

Američki vojnik Bowe Bergdahl danas stiže u SAD

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bowe Bergdahl danas će doputovati u San Antonio u Teksasu gdje će nastaviti liječenje u vojnoj bolnici.

Američki vojnik Bowe Bergdahl koji je 31. svibnja pušten iz zatočeništva u Afganistanu u zamjenu za petoricu talibanskih zatvorenika u petak će doputovati u Sjedinjene Države, izvijestio je Pentagon.

Pročitajte i ovo Talibani napali policajce i medicinsko osoblje Napad Talibana Postavili bombu kako bi zaustavili cijepljenje protiv dječje paralize, poginulo šest policajaca Maryam, Kabul Život u Afganistanu Tužna godišnjica za sve žene - Talibani im uskratili prava, zabranili školovanje: "Ali naši umovi se ne mogu ograničiti"

Nakon puštanja iz zatočeništva Bergdahl je primljen u američku vojnu bolnicu u njemačkome Landstuhlu. Danas će doputovati u San Antonio u Teksasu. Ondje će nastaviti liječenje u tamošnjoj vojnoj bolnici, rekao je za DPA glasnogovornik Pentagona.

Bowea Bergdahla su talibanski pobunjenici držali u zatočeništvu pet godina. Na slobodu je pušten u zamjenu za oslobađanje petorice talibana iz zatvora Guantanamo na Kubi.

Mnogi su izgubili živote tragajući za njim: 'Bowe Bergdahl nije heroj već dezerter'

U SAD-u se još lome koplja oko toga je li Bergdahl heroj ili dezerter. Njegovi suborci smatraju ga dezerterom. Kritičari Obamine odluke o razmjeni, mahom republikanski političari, smatraju da je američki predsjednik postupio pogrešno kada je za običnog vojnika razmijenio petoricu visoko rangiranih talibanskih zatočenika ne obavijestivši o tomu prethodno članove Kongresa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene