Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spriječiti nuklearni program

Američki senator poziva na napad na Iran!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki repubikanski senator Lindsey Graham pozvao je SAD da razmotri 'neutralizaciju' iranske ratne mornarice i zrakoplovstva ukoliko Teheran ne obustavi nuklearni program.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

Sudjelujući na Međunarodnom sigurnosnom forumu u Halifaxu u Kanadi, senator Graham je rekao da se dolazi do točke u kojoj se iranski nuklearni program neće moći zaustaviti s ograničenim konvencionalnim zračnim napadom.

>> Teheran: Čak i SAD može sudjelovati u iranskim nuklearnim projektima

>> Iran počeo ulijevati gorivo u prvu nuklearku

'Umjesto kirurškog udara na njihovu nuklearnu infrastrukturu, mislim da smo stigli do točke da sada stvarno trebamo neutralizirati sposobnost režima da vodi rat protiv nas i naših saveznika. A to je drugačiji vojni scenarij. To nije kopnena invazija, ali sigurno uništava sposobnost iranskog režima za uzvraćanje', rekao je Graham.

Senator Graham je rekao da, ako SAD napadne iransku mornaricu i zrakoplovstvo, Iran može uzvratiti s nekonvencionalnim napadima na američke snage u Afganistanu i pokretanjem terorističkih napada u drugim dijelovima svijeta.'To možete očekivati. Možete očekivati da se na neko vrijeme otvori pakao. Morate to planirati. Ali treba to odvagati prema zamisli o nuklearno naoružanom Iranu i što to znači za budućnost svijeta', rekao je Graham.

Sjedinjene Države i druge zapadne zemlje vjeruju da je iranski nuklearni program usmjeren proizvodnji nuklearnog oružja, dok teokratski režim u Teheranu tvrdi da njegov program ima mirnodopsku namjenu. (Hina)

Hoće li SAD napasti Iran?

  • Jednom sigurno hoće
  • Neće
  • Pitanje je trenutka
  • Ne znam

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene