Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Američki senat glasuje za plan podjele Iraka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki Senat jučer je izglasao neobvezujuću rezoluciju o planu podjele Iraka za koji njegovi pristaše tvrde da je jedino rješenje za prekid sukoba u toj zemlji.

Sa 75 glasova za i 23 protiv, Senat je odobrio plan koji je predložio demokratski senator i kandidat za Bijelu kuću Joseph Biden i koji je, po mišljenju potonjeg, politički ključ za povlačenje američkih snaga i sprječavanje sukoba u toj zemlji.

Pročitajte i ovo Zelenski u Avidijivki nakon mjeseci žestokih borbi Pala je Avdijivka: Ukrajinske snage povukle se iz razorenog istočnog grada, ostali su bez streljiva Ilustracija Važna odluka Senat odobrio milijarde pomoći Ukrajini i Izraelu, a glavna je tema bio i Trump

Podjelu zemlje na države između različitih zajednica (Kurdi, Šijiti, Suniti) odbacila je administracija predsjednika Georgea W. Busha.

U izradi plana podjele sudjelovao je i bivši stručnjak iz Carterove vlade i bivši direktor Vijeća za vanjsku politiku Leslie Gelb.

Vođa demokrata u Senatu Harry Reid ocijenio je da "prihvaćanje Bidenova amandmana pokazuje da Senat priznaje da politička pomirba mora biti glavna zadaća Iračana".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene