Vojnik (Foto/ilustaracija: AFP)
Vojnik (Foto/ilustaracija: AFP)

Američki veteran rata u Afganistanu za kojeg tužitelji kažu da je planirao prouzročiti "masovne žrtve" eksplozivnim uređajima pritvoren je nakon internetske operacije savezne policije FBI-aja, rekli su u ponedjeljak savezni tužitelji.


Mark Steven Domingo (26), vojnik američke kopnene vojske koji je ratovao u Afganistanu i kasnije prešao na islam, pritvoren je u petak u svezi s tim planom, rekli su savezni tužitelji u pisanom priopćenju.

Vezani članci Potres u pustinji, ilustracija Potres od 5,5 stupnjeva po Richteru pogodio jug Kalifornije Hrvat usred prosvjeda u Los Angelesu - 4 Hrvat usred nasilja u Los Angelesu: ''Potpuno bezakonje, razaranje na sve strane. Policija je bespomoćna. Ovo je nevjerojatno''

"Ovo je istraživanje uspješno omelo veoma stvarnu prijetnju koju je predstavljao obučen vojnik koji je opetovano naveo kako želi prouzročiti maksimalan broj žrtava", rekao je američki državni odvjetnik Nick Hanna u priopćenju.

Domingo je optužen da je pružao i pokušavao pružiti materijalnu potporu teroristima.

Tužitelji kažu kako je u internetskim razgovorima s tajnim FBI-evim izvorom Domingo izrazio potporu nasilnom džihadu i rekao kako planira izvesti eksploziju improvizirane eksplozivne naprave na skupu predviđenom da se održi u predgrađu Los Angelesa, Long Beachu.

(Hina)