Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užasavajuć sarkazam

Kad je odbila surađivati, američki policajac pijanoj vozačici rekao: "Sjetite se, ubijamo samo crne ljude"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poručnik u policijskoj postaji u američkoj saveznoj državi Georiji našao se pod istragom nakon što ga je automobilska kamera snimila kako je vozačici pod utjecajem alkohola rekao: "Zapamtite, mi ubijamo samo crne ljude."

Poručnik Greg Abbott, koji radi u policijskoj postaji u američkoj saveznoj državi Georiji, navodno je vozačici rekao da uzme mobitel, na što je ona rekla da se boji pomaknuti ruke jer "je vidjela previše videa policajaca..."

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka Misteriozan nestanak Susjed nestale djevojčice Danke: "Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto" Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel

Prije nego što je uspjela dovršiti rečenicu, Abbott je odgovorio: "Ali vi niste crni. Zapamtite, mi ubijamo samo crne ljude. Mi ubijamo samo crne ljude, zar ne? Na svim videima koje ste vidjeli ubijeni su crnci, zar ne?"

Policijski načelnik Mike Register rekao je da je Abbottu dodijeljen uredski posao koji će obnašati dok se istraga ne privede kraju, izvještava New York Post.

Lance LoRusso, Abbottov odvjetnik, rekao je u izjavi da je policijski veteran voljan surađivati i da se "njegovi komentari moraju promatrati u svojoj potpunosti kako bismo razumjeli kontekst".

"Pošto vozačica nije surađivala, pokušao je smiriti situaciju. U kontekstu, svojim komentarima namjeravao ju je navesti da surađuje", rekao je LoRusso.

Vozačica Suri Chadha Jimenez rekla je da su komentari policajca bili sarkastični. Ipak, rekla je Jimenez, njegove riječi "tjeraju na užasavanje. One su neprihvatljive."

Register, koji u vrijeme incidenta nije bio policijski načelnik, rekao je da je Abbot dobar policajac na kojeg se nikad nitko nije žalio zbog rasizma. Dodao je da "bez obzira na kontekst, te riječi nisu trebale biti izrečene", te da se sa situacijom bave "svim snagama".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene