Špijun/Ilustracija (Foto: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL)
Špijun/Ilustracija (Foto: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL)

Bivši dužnosnik američke Obrambene obavještajne agencije (DIA) priznao je krivnju za pokušaj špijunaže za Kinu, objavilo je u petak Ministarstvo pravosuđa.


Ron Rockwell Hansen optužen je da je pokušao Kini prenijeti povjerljive američke obrambene informacije te da je primio "stotine tisuća dolara" dok je ilegalno radio kao agent kineske vlade.

Vezani članci Samoproglašeni venezuelanski predsjednik Juan Guaido i potpredsjednik SAD-a Mike Pence (Foto: AFP) Amerika stala uz Juana Guaidoa: "Vrlo jednostavna poruka predsjednika Trumpa: 'S vama smo 100 posto'" Nicolas Maduro (Foto: AFP) Maduro im naredio odlazak iz države: Venezuela i SAD još raspravljaju o statusu američkih diplomata u Venezueli

Hansen je u DIA-i počeo raditi 2006., nakon umirovljenja iz američke vojske. Kineske obavještajne službe vrbovale su ga 2014., tvrdi ministarstvo.

FBI-jevi agenti pritvorili su Hansena u lipnju na putu prema zračnoj luci u Seattleu s koje je trebao otputovati u Kinu. Prijeti mu do 15 godina zatvora, a presuda će biti donesena 24. rujna. (Hina)