Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki nosač zrakoplova USS Nimitz u pratnji još četiri broda uplovio je u Crveno more.


Nosač zrakoplova mornarice SAD-a USS Nimitz i četiri broda iz njegove operativne skupine u ponedjeljak su uplovili u Crveno more, rekli su dužnosnici ministarstva obrane SAD-a opisavši taj premještaj kao 'planiranje iz predostrožnosti' za slučaj da brod bude potreban za vojnu akciju protiv Sirije.

Vezani članci Slika nije dostupna Asad osobno potvrdio: Imamo kemijsko oružje i predat ćemo ga Slika nije dostupna Amerika 'zagrizla' ruski plan za Siriju

Dužnosnici su rekli da je Nimitz ušao u Crveno more u ponedjeljak ujutro, ali da skupina nije još dobila zapovijed da uđe u Sredozemlje gdje se nalazi pet razarača SAD-a i amfibijsko-jurišni brod USS San Antonio koji čekaju na moguće napade krstarećim raketama na Siriju.

>> Asad: Bliski istok je bure baruta, a vatra se približava

Slanje Nimitza u Crveno more ima za cilj razmjestiti dodatna sredstva na položaj s kojeg mogu brzo djelovati ako će biti potrebna podrška u, kako ih dužnosnici SAD-a još uvijek nazivaju, ograničenim napadima na Siriju zbog uporabe kemijskog oružja protiv civila.

'Time se postavlja udarna skupina na položaj s kojega može odgovoriti na razne slučajeve', rekao je jedna dužnosnik koji nije ovlašten javno govoriti.

Nimitz prate jedna krstarica i tri razarača, rekli su dužnosnici.

Dužnosnici su rekli da nema promjena glede šest brodova ratne mornarice SAD-a koji su sada u istočnom Sredozemlju ali da vojni planeri preispituju stanje s obzirom na odgodu napada krstarećim raketama koji se očekivao proteklog vikenda. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook