Američki izbori posebnom se pozornošću prate u slovenskoj Sevnici, rodnom mjestu Trumpove supruge Melanije.


Sevničani se nadaju da će upravo njihova sumještanka postati prva dama Sjedinjenih Američkih Država. Organizirano je i praćenje rezultata izbora od četiri ujutro u jednom lokalu u središtu grada.

A Sevničani uživaju u pozornosti medija i kažu da je to velika promocija za Sevnicu i Sloveniju.

Vezani članci Melania Trump Procurile snimke ljutite Melanije: ''Nemojte me zaj**avati. Koga je uopće briga za Božić?'' Slika nije dostupna Uživao u delicijama i harmonici: Bill Murray posjetio Melanijinu Sevnicu

"Zbog Melanije moram biti domoljub", kazao je Bojan iz Sevice.

Pitali smo to i gradonačelnika Sevnice, rekao nam je da će se zasigurno na neki način proslaviti ulazak njihove sugrađanke u Bijelu kuću ukoliko Donald Trump doista pobijedi. No nije nam htio otkriti to što će se organizirati.

U kafiću u samom centru grada je pak sve spremno za zajedničko gledanje rezultata izbora već od pet ujutro. Svi to nekako iščekuju jer bi voljeli vidjeti svoju sugrađanku u Bijeloj kući. Mještani s kojima smo danas razgovarali su rekli se nadaju Trumpovoj pobjedi ne samo zbog promocije, već i zbog toga što se nadaju da će joj to dati i veću mogućnost da pomogne svom mjestu. A to je već činila.

Naime, u nekoliko je navrata donirala novac za Dom zdravlja. Što god Amerika odabere, kažu Sevnicani da je u svoje mjesto uvijek dobrodošla, a vlasnik kafića joj porucuje da čim stigne - kuća časti!