Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mitchell bez komentara

Američki bliskoistočni izaslanik završio pregovore bez rezultata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki posebni izaslanik za Bliski istok George Mitchell završio je u nedjelju još jednu posredničku misiju u regiji tijekom koje opet nije uspio uvjeriti Izraelce i Palestince da nastave mirovne pregovore.

Mitchell se više od sata dogovarao s izraelskim premijerom i ministrom obrane. Ured premijera Benjamina Netanyahua poručio je da se na pregovorima 'nastavlja razgovarati o nastavku mirovnog procesa'.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno"

Netanyahu treba sredinom idućeg tjedna poslati u Washington dvojicu svojih nižerangiranih dužnosnika radi nastavka pregovora, dodaje ured.

Mitchell nije komentirao susret i vraća se u Washington, rekli su američki dužnosnici. Mitchell, bivši američki senator i posrednik u sjevernoirskim mirovnim pregovorima, već mjesecima posreduje između izraelskih i palestinskih čelnika, pokušavajući obnoviti pregovore koji su zapeli koncem prošle godine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene