Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kamenjem grijali djecu

Pustolovina koja je mogla završiti kobno: Preživjeli na -21, punih 48 sati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srebrni Jeep Wrangler prevalio se na krov uoči obiteljskog putovanja u Nevadu. Naizgled uzbudljivo druženje u snježnim radostima članova obitelji, pretvorio se u pravu pustolovinu, koja je mogla završiti kobno.

U ponedjeljak ujutro na putovanje su krenuli James Glanton (34), njegova djevojka Christina McIntee, njihovo dvoje djece, Evan i Chloe te dvoje nećaka, Jeep se odsklizao niz nasip i završio prevrnut na krov u provaliji udaljenoj 25 km od Lovelocka.

Pročitajte i ovo Kombi s migrantima Odbio se zaustaviti Optužen Moldavac koji je divljao po Zagrebu u kombiju punom migranata Dva taksija sudjelovala u prometnoj nesreći u Zagrebu - 1 Nesreća u metropoli VIDEO Krš i lom u centru Zagreba: Sudarila se dva taksija, tramvajski promet bio u prekidu

Da stvar bude gora, automobil se nikako nije mogao upaliti, stoga su morali smisliti način kako se ugrijati na -21 stupnjeva. Zapalili su vatru pored prevrnutog automobila i u njemu su grijali kamenje koje su stavljali u rezervnu gumu ne bi li tako djeca, starosti od 3 do 10 godina, ostala na toplome.

Voditelj akcije spašavanja, Paul Burke, izjavio je kako nikada nije čuo da se netko tako nečega pametnoga sjetio, te kako se radi gotovo jednoj od priča kakve poznajemo u knjigama, prenosi CNN.

Otprilike 200 spasioca pronašlo ih je tek u u utorak poslije podne, odnosno skoro 48 sati od nesreće i bili su hitno prevezeni u lokalnu bolnicu. Na sreću, obitelj nije imala nikakvih ozeblina, već samo simptome blage dehidracije i hipotermije, potvrdio je dr. Doug Vacek.

Kaos u SAD-u: U nevremenu poginulo 15 ljudi

Zahvaljujući vodi, zalihama hrane i toploj zimskoj odjeći, obitelj je ostala čitavo vrijeme uz svoj automobil, grijući se uz vatru i na taj način pokazala primjer mnogima koji će se možda naći u ovakvoj nepredvidivoj pustolovini.

Napokon, najbitnije od svega u čitavoj priči jest da su djeca sve doživjela kao uzbudljivo kampiranje i nisu se uzrujavala te su bila dobro raspoložena za vrijeme ovog nezaboravnog iskustva koje je, zahvaljujući njihovoj snalažljivosti, ipak dobilo sretan završetak.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene