Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Neuobičajeno vrijeme'

Kaos u SAD-u: U nevremenu poginulo 15 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevrijeme i dalje hara SAD-om, a jug zemlje okovao je led.

Olujno nevrijeme s niskim temperaturama i dalje hara SAD-om. Većina prometnica pretvorena je u klizališta. Školski autobusi ostali su u garažama, a prometne nesreće broje se u stotinama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opasno vrijeme Njemačkoj prijeti kaos: Ponovno najavljuju ekstremni crni led Nevrijeme u New Yorku - 2 Mnogi su bez struje Ekstremni vremenski uvjeti: Velika zimska oluja pogodila istok SAD-a, a stiže još jedna nevolja

>>Hladni val stvara probleme: Rekordni minusi

Zbog pucanja vodova tisuće kućanstava već četvrti dan su bez struje. Ne smanjuju se ni gužve u zračnim lukama. Istočnu obalu očekuje obilan snijeg, koji je već izazvao velike probleme u središnjim dijelovima zemlje.

Niske temperature i loše vrijeme potrajat će do kraja tjedna, a očekuje se još poledice, snijega i ledene kiše. Do sada je poginulo najmanje 15 ljudi, a još nekoliko ih se smatra nestalima, piše CNN.

'Vrijeme je jako neuobičajeno. Doslovce se proširilo diljem zemlje', rekao je meteorolog Dave Hennen

Nakon nekoliko dana potrage za 6 nestalih osoba, one su pronađene žive i zdrave. Za njima se tragalo nakon što su nestali u podnožju planine gdje su se dvoje odraslih osoba i četvero djece otišli igrati na snijegu.

Očekuje se da će prvi značajniji snijeg na istočnoj obali doseći visinu od 20 centimetra u sjevernoj Virginiji, Marylandu, Pennsylvaniji, Delawareu te na jugu Nove Engleske, izvijestila je savezna mereorološka služba.

Ceste u New Jerseyu postale su poprištem brojnih sudara i težih prometnih nesreća, uključujući jednu prikolicu i autobus koji su sletjeli s ceste.

Bolnički izvori u Oklahomi prenose da je zimsko nevrijeme uzrokovalo smrt najmanje deset osoba, koji su stradali u prometnim nesrećama ili pali u ledenu vodu.

New York je zbog snijega proglasio izvanredno stanje, a vlasti su na ulice poslale 365 vozila za nasipanje soli, 282 ralice i 1800 manjih vozila za čišćenje snijega.

U zračnim lukama diljem SAD-a otkazano je 1600 letova, većinom u Newarku, New Jerseyu, Philadelphiji i New Yorku.

Nastava je otkazana u školama u Washingtonu, Baltimoreu, Philadelphiji, dijelovima Marylanda, New Jerseya i New Yorka.

Nova sniježna oluja uslijedila je nakon obilnog snijega koji je preko vikenda i u ponedjeljak napadao diljem SAD-a, dosegnuvši visinu od 20 centimetara, a u nekim područjima i više. (Hina/V.Š.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene