Obavijesti Video Pretražite Navigacija
borba s narkokartelima

Spektakularna snimka akcije na Paficiku: Obalna straža u podmornici pronašla kokain vrijedan 500 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka obalna straža objavila je spektakularnu snimku na kojoj se vidi kako patrolni brod straže presreće polupodmornicu u istočnom Paficiku. Radi se o podmornici u kojoj je krijumčarena droga, i to više od 7250 kilograma kokaina.

Snimka je nastala sredinom lipnja u istočnom Pacifiku, a prikazuje akciju pripadnika američke obalne straže koji su u oceani presreli polupodmornicu u kojoj je bilo više od 7250 kilograma kokaina. Vrijednost droge pronađene u podmornici procjenjuje se na gotovo 500 milijuna dolara, piše CNN.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rutinska kontrola Zaustavila ga policija, a nakon provjere oduzeli mu auto i ispisali ogromnu kaznu Ilustracija Rekordna zapljena Morem plutalo 5,3 tona kokaina: Talijanska policija ulovila međunarodnu skupinu krijumčara

Na snimci se čuje pripadnik obalne straže kako viče ''stani'' i ''zaustavi tu podmornicu''. Samo manji dio podmornice je virio na površinu, no to nije spriječilo obalnog stražara da skoči na podmornicu i na silu otvori poklopac plovila u kojem su bili krijumčari. Snimka pokazuje i jednu osobu s rukama u zraku u podmornici. Ukupno je uhićeno pet osoba. Obalna straža je ovu podmornicu uočila iz zraka, a zatim su poslali dva čamca kako bi se prišuljali krijumčarima droge.

Zapovjednik Stephen Brickey je rekao za CNN kako je u posljednje četiri godine došlo do porasta narkokartela u središnjoj i južnoj Americi koji koriste ovakve polu-potopna plovila. Takva plovila vrlo rijetka, ali i vrlo skupa. Karteli ih obično izgrađuju duboko u šumama kako ih policija ne bi uhvatila, a kada ih napune drogom i puste u more, gotovo je nemoguće pronaći ih, objasnio je Brickey.

Jednom kada ih obalna straža i uoči, moraju reagirati vrlo brzo jer plovilo nevjerojatnom brzinom nestane pod vodom i u nekoliko minuta uništava dokaze, a krijumčari znaju da će ih obalna straža spasiti od utapanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene