Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokvarila mu se jedrilica

DRAMATIČNA SNIMKA Uzeo je sudbinu u svoje ruke i skočio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč velikom nevremenu i strašnim valovima, Francuz je strpao mačku pod jaknu, stao na pramac jedrilice i odlučio se za skok. Taj je trenutak snimljen nadzornom kamerom iz aviona.

Američka obalna straža objavila je dramatičnu snimku spašavanja unesrećenog Francuza s jedrilice u moru pored Aljaske, tijekom velikog nevremena.

Pročitajte i ovo Kuća na Aljasci urušila se u nabujalu rijeku Kaos zbog poplava VIDEO Dron snimio stravičan trenutak na Aljasci: Luksuzna vila urušila se u nabujalu rijeku Potres, Aljaska dubina od 21 km Aljasku pogodio potres od 7,4 Richtera, izdano upozorenje za tsunami

Francuz je, kad je shvatio da je u nevolji zbog nevremena, upalio lokacijski signal, na 645 kilometara udaljenosti od Cold Baya na Aljasci. U potragu je poslan zrakoplov C-130 Hercules, čija kamera je na kraju i snimila spašavanje.

Zrakoplov je uspio uspostaviti radio kontakt s moreplovcem, koji je američku obalnu stražu obavijestio o tome da je njegova jedrilica izgubila kormilo u nevremenu. Udari vjetra bili su 74 kilometra na sat.

Spašen Poljak na zračnom madracu: Nosila ga bura u Velebitskom kanalu

Obalna straža nakon toga je stupila u kontakt s plovilom za eksploataciju nafte Polar Pioneer, Royal Dutch Shella. Taj brod, i njegovi prateći brodovi, bili su na putu natrag prema Port Angelesu u američkoj saveznoj državi Washington.

Polar Pioneer je upomoć unesrećenom Francuzu poslao prateći brod Tor Viking, a kamera je zabilježila sve ostalo. Francuz je strpljivo čekao taj idealan nalet vala kako bi s pramca svoje jedrilice uspio skočiti na Vikinga i u tome je uspio.

Iako je isprva nestao iz vidnog polja nakon skoka, nakon nekoliko sekundi se pridigao i s posadom Vikinga otišao na sigurno. Spasio je i svoju mačku, koja mu je čitavo vrijeme bila pod kaputom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene