Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Da se krv sledi u žilama

AMATERSKI VIDEO Trenutak u kojem bombe padaju na predgrađe Damaska i Alep

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Sirije stiže još jedna snimka nemilosrdnog bombardiranja predgrađa u Damasku i grada Alepa.

Iako se radi o cjelovitoj snimci, ona je zapravo sastavljena od tri različite snimke bombardiranja, a prenosi ih agencija Reuters, koja nije zasad mogla i potvrditi njihovu autentičnost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Totalni rat u Siriji DRONOM SNIMLJENE ULIČNE BORBE Damask je ruševina, siloviti napadi Asadove vojske i ruskih zrakoplova Slika nije dostupna A svijet ih je otpisao Ako dobiju rat u Siriji, bit će najnemilosrdnija ratom isklesana arapska vojska u čitavoj regiji

U prvo dijelu snimke vidi se vojni helikopter kako ispušta dvije bombe koje padaju na predgrađe Damaska, Darayu te kako se nakon eksplozije uzdiže visok oblak crnog dima.

Procurili dokazi: Sirijska vlast bit će optužena za ratne zločine?

U nastavku snimke čuje se buka zrakoplova te snažna eksplozija, snimljena u Alepu.

U Ženevi se prvi put sastali sirijska oporba i vladajući

Predstavnici sirijske oporbe i vlade sastali su se u subotu u Ženevi prvi puta za istim stolom uz posredovanje međunarodnog izaslanika Lakhdara Brahimija, nakon dana odgode i žestokih međusobnih optužbi.

Cilj razgovora u Ženevi je pokrenuti političke pregovore o završetku gotovo trogodišnjeg rata u Siriji koji je odnio 130.000 života, raselio trećinu od 22 milijuna Sirijaca i destabilizirao širu regiju.

"Prvi sastanak je završio. Brahimi je govorio 30 minuta i nitko od izaslanika nije rekao ništa", izjavio je oporbeni predstavnik Anas al-Abdah. Dva izaslanstva ušla su i izašla iz prostorije kroz različita vrata, dodao je Abdah i najavio drugi sastanak o humanitarnim pitanjima za 15 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Po njegovim riječima, Brahimi je rekao da će se prva dva dana pregovora baviti deblokadom civila u gradu Homsu, prekidu vatre i pristupu humanitaraca nekim mjestima. "Brahimi nam je rekao da je ovo politička konferencija...na temelju Ženeve I", rekao je Abdah misleći na završnu izjavu sa sastanka održanog u lipnju 2012. u kojoj se poziva na osnivanje prijelazne vlade, što vlast u Damasku odbija.

Mirovna konferencija gotovo je propala u petak kada su trebali početi izravni pregovori, a spasio ju je Brahimi koji je uspio uvjeriti dva izaslanstva da se usredotoče na pitanja oko kojih je moguć brzi dogovor. (B.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene