Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Alžirski ministar vanjskih poslova Murad Medelci ocijenio je da će prosvjedni marševi koji se u njegovoj zemlji organiziraju radi promjene vlasti ostati 'ograničeni' i potvrdio je da će se 'idućih dana' ukinuti izvanredno stanje u zemlji.


'Marševi organizirani prije petnaest dana i u subotu pokazali su da su prosvjedi bili neznatni. Mislim da će tako i ostati', rekao je za privatni radio Europa 1. 'Alžir nije Tunis, Alžir nije Egipat', istaknuo je, odgovarajući na pitanje o možebitnom proširenju revolucija u arapskom svijetu na Alžir.

Oko 2.000 ljudi prosvjedovalo je u subotu u središtu Alžira, tražeći promjenu režima, ali su ih u održavanju marša spriječile jake snage sigurnosti čiji se broj procjenjuje na tridesetak tisuća ljudi, koje su privodile prosvjednike. Državna koordinacija za promjene i za demokraciju koja organizira te marševe što ih je vlast zabranila, pozvala je na nove prosvjede 19. veljače u Alžiru.

Vezani članci Autobus, ilustracija - 2 Prijevoznici prosvjeduju sutra u osam gradova: "Sve što smo godinama gradili može propasti u nekoliko mjeseci" Slika nije dostupna Kerum kuhao novinarima pa najavio ponovnu kandidaturu za gradonačelnika Splita

>> Alžir: 'Prosvjedovat ćemo svake subote dok režim ne odstupi'

Ministar je usto potvrdio da se 'idućih dana' ukida izvanredno stanje, na snazi već 19 godina radi suzbijanja islamističkog nasilja, objavio je početkom veljače predsjednik Abdelaziz Buteflika. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju