Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak pritiska

Alžir: 'Prosvjedovat ćemo svake subote dok režim ne odstupi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Alžirske oporbene skupine rekle su da će nastaviti prosvjed koji su održali ovoga vikenda i najavile da će prosvjedovati svake subote u prijestolnici do promjene vlade.

Oko 2.000 ljudi pokušalo je u subotu krenuti u prosvjedni pohod na poziv Nacionalne koordinacije za promjenu i demokraciju (CNDC), ali blokirale su ih brojne policijske snage.

Pročitajte i ovo Nesreća u Alžiru U Alžiru VIDEO U stravičnoj prometnoj nesreći izgorjele 34 osobe: Sudarili se autobus i automobil Hrvatski plin - 4 do tri milijarde kubika više Dobre vijesti: Afrička zemlja spremna povećati isporuke plina Europi

>> Alžir zabranio internet, novinare odvodi policija

Koalicija skupina za građansko društvo, neki sindikalci i oporbena stranka koji su organizirali prosvjed na sastanku su odlučili ponavljati prosvjed svakoga tjedna u subotu a u međuvremenu novačiti nove pristaše.

'Nastavit ćemo marširati dok režim ne odstupi. Svake subote ćemo održavati pritisak', rekao je Mohsen Belabes, glasnogovornik oporbene stranke RCD koja je pomogla organiziranje prosvjeda 12. veljače.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene